Picture of Melvin Abbringh

Melvin Abbringh

De advertising strategie van WindroseHQ

In het afgelopen jaar zijn we met WindroseHQ met meer dan 300% gegroeid! Hoe kan dit nou precies dat we als start up agency zo snel gegroeid zijn? Ik denk dat dit voor een groot gedeelte komt omdat we ons echt specialiseren op het gebied van social advertising. Juist omdat we ons specialiseren kunnen we ons echt focussen op alle aspecten die bij social advertising komen kijken en hierdoor kunnen we hier ook kwaliteit leveren. We zijn het afgelopen jaar dan ook voor het grootste gedeelte gegroeid omdat: onze klanten bleven groeien, de resultaten met social erg goed waren waardoor we meer budget en ruimte kregen voor social, door nieuwe klanten die veelal bij ons terecht zijn gekomen via bestaande klanten. Maar als dit er allemaal niet is? Hoe zorgen we dan dat we grip kunnen krijgen op onze nieuwe klanten stroom? In dit artikel wil ik graag met je delen hoe wij dit gedaan hebben!

"Bij de loodgieter thuis lekt de kraan"

De manier waarop we ervoor willen zorgen dat we grip krijgen op onze nieuwe klanten stroom daar hoefden we intern niet lang over na te denken. Natuurlijk wouden we dit bereiken via social advertising! Maar tot op heden hadden we ons vooral op onze klanten gefocust en hadden we dus eigenlijk ook geen content beschikbaar die we zelf in konden zetten in onze advertenties..

 

#1 Bepalen van de doelgroep

Het begonnen met het bepalen van onze doelgroep en onze ideale klant. We kwamen uit op ondernemers in het MKB+ segment ( meer dan een miljoen omzet per jaar ) die nog geen gebruik maakten van social advertising of waarbij we in de veronderstelling waren dat wij bij WindroseHQ de resultaten kunnen verbeteren van de bestaande social advertising campagnes.

 

#2 Het uitwerken van een funnel

Ook voor onze eigen campagnes moeten we natuurlijk werken met een funnel. De verwachting is immers niet dat als we ondernemers targeten waarbij we ze direct vragen of ze klant van ons willen worden dat dit gaat werken.

 

 

Awareness

Kortgezegd hebben we dus bedacht dat het belangrijk is dat we in de awareness fase eerst uitleggen: Waar kan WindroseHQ mee helpen? Welke problemen kan WindroseHQ voor jouw bedrijf oplossen? En wat kan WindroseHQ voor jouw bedrijf opleveren? Hier laten we dus zien wat voor resultaten social advertising voor een bedrijf kan oplossen en proberen we uit te leggen waarom focus en specialisme heel erg belangrijk is bij social advertising.

 

 

Engagers

Vervolgens besloten we dat we de mensen die engagen met onze advertenties en dus bijvoorbeeld een video voor meer dan 3 seconde bekijken of die een carrousel ad van ons swipen we deze groep mensen weer een andere boodschap wouden laten zien. In de engagers fase hebben we besloten om vooral uit te leggen hoe we bij WindroseHQ te werk gaan. We leggen hierin uit hoe we campagnes inrichten bijvoorbeeld door het gebruik van een funnel maar ook hoe wij samenwerken met onze klanten bijvoorbeeld een periodiek overleg met onze klanten waarbij we de resultaten doornemen en bepalen wat er moet gebeuren om ervoor te zorgen dat de resultaten nog beter worden.

 

 

Remarketing

Dan komen we bij de fase waar we waarschijnlijkheid de resultaten moeten gaan halen namelijk de remarketing fase. In de awareness en engagers fase proberen we zoveel mogelijk waarde te leveren en sturen we gebruikers door naar onze website. De meeste mensen die een website bezoeken bij een product gaan niet in 1x over tot een aankoop.. En helemaal bij de beslissing om met een agency te gaan samenwerken die je nog maar net kent ga je waarschijnlijk niet in 1 nacht over het ijs. Daarom is dit een belangrijke fase en is het belangrijk dat we de bezoeker van onze website vanaf zoveel mogelijk invalshoeken prikkelen en dat we testen welke invalshoeken het beste werken. Aangezien wij regelmatig nieuwe klanten krijgen op basis van een aanbeveling van een andere klant leek het ons heel erg slim om hier gebruik te maken van aanbevelingen van andere klanten. En daarnaast roepen we in deze fase heel direct op tot de actie die we graag willen dat de websitebezoeker uitvoert. In dit geval hebben we gewerkt met Whatsapp advertenties waarbij mensen die via een mobiel op onze website kwamen mij direct een Whatsapp bericht konden sturen. En ook vanuit onze social remarketing advertenties stuurden we mensen dus niet opnieuw naar de website maar naar een Whatsapp gesprek met mij!

Inspiratie voor de content

Voor de content hebben wij een aantal single images vormgegeven. Dit verschilt van single images waarbij we resultaten delen die samen met een specifieke klant behaald hebben. We hebben single images met een foto van mij waarbij we websitebezoekers oproepen tot een Whatsapp gesprek maar de content die eigenlijk het beste is gelukt zijn onze klantcase video’s. 

 

Aangezien we graag met video werken en dit veel klanten dan ook adviseren vanwege de goede resultaten die we ermee behalen kon dit natuurlijk niet ontbreken bij onze eigen strategie. Zodoende hebben we dus een aantal klanten van ons benaderd of ze hieraan mee wouden werken en gelukkig wouden ze dat allemaal graag! Zo hebben we een stuk of 50 video’s gecreëerd samen met Brandfield, The Chesterfield Brand en Gadero. We hebben hiervoor een filmdag georganiseerd bij ons op kantoor en Renee heeft van tevoren voor iedere klant verschillende scripts uitgewerkt op de basis van de fases in de funnel. De resultaten van deze video’s en hierdoor onze algehele advertising campagnes zijn heel erg goed en hierdoor zijn we in staat om nieuwe leads te genereren voor 30 euro per lead!

De resultaten van de klantcases