FUNNEL OPZET

FUNNEL OPZET

Weet je nog niet zo goed welke content je precies moet inzetten om de juiste doelgroep te bereiken? Neem contact op met ons content team, want zij weten precies hoe je de juiste doelgroep in de verschillende fasen moet bereiken. 

VRIJBLIJVEND ADVIES nodig?

Laat jouw gegevens achter en we nemen binnen één werkdag contact met je op!

Altijd nodig

Voordat er content kan worden gemaakt voor jouw advertenties moet er altijd een funnel worden opgezet

Doelgroep bereiken

Door het opzetten van een funnel wordt het duidelijk welke doelgroep er moet worden bereikt en op welke manier dit het beste kan worden gedaan

Hetzelfde product

Hetzelfde product kan worden getoond voor verschillende fasen in advertenties

Waarom jij zou moeten kiezen voor

funnel opzet

funnel opzet

Het opzetten van een funnel is een van de belangrijkste dingen wanneer je begint met het maken van een campagne. Een funnel is een denkbeeldige trechter die wordt opgesplitst in vier verschillende fases. Met een funnel strategie verleiden we langzaam mensen die iets vernemen van jouw merk of product tot kopers. Met zo’n strategie blijven er alleen nog maar klanten voor jou over. 

 

De fases binnen de funnel zijn awareness, engagers, remarketing en aftersales. Elke fases heeft een ander doel en passen andere mensen in:

  • Awareness: Bevat een grote en brede groep mensen. Deze groep mensen wil je kennis laten maken met jouw merk. 
  • Engagers: Bevat een groep mensen die al met jouw merk zijn engaged. Deze mensen zijn al eerder betrokken geweest met jouw merk, omdat ze bijvoorbeeld jouw video hebben gezien of jouw instagram-bericht hebben geliket. Deze mensen willen we aanzetten tot het doen van een aankoop.
  • Remarketing: Bevat een groep mensen die jouw merk kennen, maar die geen actie hebben ondernomen. Ze hebben bijvoorbeeld wel naar jouw website doorgeklikt, maar geen aankoop gedaan. Hier willen we de mensen zo ver krijgen dat ze wel een aankoop gaan doen. 
  • Aftersales: Bevat een groep mensen die ooit een aankoop hebben gedaan. Deze mensen willen we overhalen om nog een keer een aankoop te gaan doen. 

Aan de hand van de funnel denken we uit welke doelgroepen we willen benaderen en met welke boodschappen we dit het beste zouden kunnen doen. Wanneer dit duidelijk is, kunnen we bijpassende content gaan maken. De content die we maken is altijd afhankelijk van het doel van de campagne of waar de advertenties worden geplaatst. Hetzelfde product wordt voor drie verschillende fases in de advertenties laten zien en hier moet de doelgroep door worden overgehaald om uiteindelijk klant te blijven. 

Ga met ons

dé samenwerking aan

Ga met ons

Dé samenwerking aan

wat wij doen voor

FLOER

Floer is een vloeren merk van Nederlandse bodem. Intussen werken we al sinds 2019 samen met Floer. Als we er op terugkijken kunnen we het een zeer succesvolle en leuke samenwerking noemen. Voor Floer zetten we advertenties in via Facebook, Instagram en Pinterest. Ook helpen we met de content strategie en content creatie. We combineren hierbij online met offline, aangezien Floer veel fysieke dealers heeft waar de vloeren gekocht kunnen worden door de consument. Lastig meetbaar, maar hier hebben we iets op bedacht!

Ga met ons

dé samenwerking aan

Klanten waar wij

Succes mee behalen

Ga met ons

Dé samenwerking aan

VRIJBLIJVEND ADVIES nodig?

Laat jouw gegevens achter en we nemen binnen één werkdag contact met je op!

Bedankt! Je hoort binnen één werkdag wat van ons.