Social Advertising

CREËER leads & conversies met social ads

Via Social Advertsing zijn vele doelen te behalen. Of je nou waardevolle leads of rechtstreekse sales wilt genereren, advertising via Social Media biedt uiteenlopende mogelijkheden.

Wat jouw doel ook is, wij denken graag met je mee. We helpen bij het uitdenken van een marketingstrategie, de uitvoering ervan maar ook het gehele beheer inclusief rapportages. We zorgen dat alles meetbaar blijft en in een duidelijke taal bij jou terecht komt. Zo blijf jij regisseur van jouw Advertisement. 

Door middel van een funnel strategie kunnen we veel kennis vergaren over de beoogde doelgroep. Op die manier kunnen we deze segmenteren en de juiste targeting inzetten. Zo bereik je altijd relevant verkeer voor jouw website en creëren we efficiënte besteding van jouw marketingbudget.

FACEBOOK

Het kanaal Facebook is heel ruim inzetbaar voor een Social Advertising Campagne. Je kunt Facebook inzetten voor iedere fase van de funnel.

Er is veel te variëren in soorten Ads: van Video Ads tot Ads voor aanbiedingen en van Instant Experience op volledig scherm tot Lead Ads.

 

De Facebook Pixel is daarbij erg belangrijk. Door dit codefragment op een website te plaatsen kun je veel waardevolle informatie opdoen wat betreft het gedrag van potentiële kopers en hier vervolgens strategisch op inspelen. 

INSTAGRAM

Instagram kennen we als het kanaal waarbij met name visuele posts worden gedeeld.

 

Instagram is gekoppeld aan Facebook Ads Manager en is daarom ook breed in te zetten. Of je nou gericht bent op het maken van sales of waardevolle leads op wilt doen. 

 

Voor Instagram heb je naast reguliere foto- en video Ads ook Carousel- en Collectie Ads en kun je jouw producten onder de aandacht brengen met (meerdere) beeldvullende Instagram Stories Ads.

PINTEREST

Pinterest wordt een steeds populairder platform. Het wordt met name gebruikt voor het opdoen van inspiratie. 

Daarom een sterk medium om jouw product onder de aandacht te brengen en naamsbekendheid te creëren.

 

Via Promoted Pins kun je jouw website, product(en), video of app onder de aandacht brengen.

 

Door vervolgens targeting in te zetten op zoekwoorden en interesses, kunnen we ervoor zorgen dat jouw merk al zichtbaar wordt vóór de prospecting fase aan.

YOUTUBE

Via advertenties op YouTube zorgen we ervoor dat jouw merk zal verschijnen wanneer men video’s via dit kanaal bekijkt.

De mogelijkheden bieden o.a. TrueView InStream Ads en Bumper Ads. Deze laatste moet verplicht bekeken worden indien de kijker zijn opgevraagde video wil zien.

 

Door video-content in de juiste fases van de funnel in te zetten, bereiken we via YouTube jouw doelgroep met de juiste boodschap.

WE DO IT OUR WAY

Iedere case vraagt natuurlijk om een eigen aanpak. Maar we werken altijd vanuit onze eigen funnel strategie welke er als volgt uitziet:
FASE 1 | PROSPECTINGLet us introduce you!
Lees verder
Allereerst laten we de consument kennis maken met jouw merk/product. Dit doen we door jouw branding centraal te stellen. 

De kennismaking met jouw merk of product gaat op verschillende manieren. Daarom segmenteren we de beoogde doelgroep in subgroepen, waaronder look-a-likes en Lifetime Value audiences. 

Vervolgens gaan we de gecreëerde subdoelgroepen testen. We brengen in kaart wat het beste werkt en voor wie. Op basis hiervan komen we steeds dichterbij de relevante consument.
FASE 2 | LEADSVoor wat, hoort wat!
Lees verder
Via Lead Ads kunnen we waardevolle informatie verzamelen over personen die hebben laten merken geïnteresseerd te zijn in jouw merk of product. 

In deze fase gaan we deze personen prikkelen en nieuwsgierig maken naar jouw merk/product. We geven ze daarom een tipje van de sluier van bijvoorbeeld een product in ruil voor nuttige gegevens die ook op langere termijn gebruikt kunnen worden.
FASE 3 | RETARGETING ENGAGERSIt's trigger time!
Lees verder
Engagers zijn de personen die al een link hebben met jouw bedrijf, door bijvoorbeeld een interactie met jouw Facebookpagina. Dit zijn de mensen die jouw website nog niet hebben bezocht, maar al wel belangstelling hebben getoond voor jouw merk/product.

Deze personen gaan we triggeren door ze via Ads te herinneren aan jouw merk en te leiden naar jouw website.
FASE 4 | RETARGETING VISITORS
Lees verder
Hier treffen we de personen die jouw website al wel eens hebben bezocht, maar nog geen aankoop hebben gedaan. Ze hebben dus al wel laten blijken nieuwsgierig te zijn naar jouw merk of een dergelijk product.

Tijd om deze personen over de drempel te trekken. Door deze mensen een andere invalshoek te laten inzien via Ads of hen na verloop van tijd iets extra's te bieden, gaan we ze alsnog overtuigen een aankoop te doen. 
FASE 5 | SATURATION
Lees verder
De websitebezoekers die na een bepaalde tijd nog geen aankoop hebben gedaan, kunnen hier verschillende redenen voor hebben. Eén van die redenen is dat ze al verzadigd zijn in hun behoefte.

Maar dat betekent niet dat ze geen andere aankopen bij jou zullen doen. Het wordt daarom misschien voor jou wel tijd om andere (aanvullende) producten onder de aandacht te brengen. 
FASE 6 | AFTERSALES
Lees verder
We benaderen in deze fase de personen die al een aankoop bij jou hebben gedaan: jouw bestaande klanten. 

Wellicht willen ze jouw product nog eens kopen in het geval van een verbruikbaar goed. Of misschien staan ze open voor een aanvullend product om de aankoop nog completer te maken? Er is maar één manier om daar achter te komen...

Afhankelijk van de (eventuele) interactie die hier uit komt, komen deze klanten opnieuw in de funnel terecht.
Previous
Next
STRATEGIE UITDENKEN

Afhankelijk van jouw kijk op de online toekomst van jouw bedrijf, kunnen we samen een Social strategie uitdenken. Denk hierbij aan een duidelijke doelstelling, een op jou toegespitste funnelstrategie en een daarbij behorend plan van aanpak.

UITVOERING

We voorzien jouw campagne van (video-)content zodat de campagne zo goed mogelijk aansluit op jouw doelen. Daarnaast zorgen we dat alle campagnes meetbaar blijven waardoor de Return on Investment (ROI) op ieder moment bepaald kan worden.

BEHEER & RAPPORTAGES

We monitoren iedere campagne en bepalen vervolgens welke Ad voor wie en op welke plaats het meeste succes oplevert. Zo weet jij precies wat een campagne uiteindelijk oplevert. We optimaliseren waar mogelijk en koppelen dit alles in een voor jou begrijpbare taal terug.

BENIEUWD NAAR jouw mogelijkheden?

Laat ons nadenken over jouw social advertising campagne.