• Home
  • Overname 050media door Windrose

Overname 050media door WindroseHQ: ‘grootste e-commerce accelerator van het noorden’.

Het Groningse onlinemarketing bureau 050media komt in handen van de naastgelegen e-commerce accelerator WindroseHQ. De bedrijven sluiten qua dienstverlening naadloos op elkaar aan en vormen samen een dominante speler. Multi-ondernemers Sebastian Monteban en Rob Abbringh tonen met deze zet dat er voorlopig nog geen einde is aan hun expansiedrang.

Logische combinatie
De zet lijkt logisch: digitaal ondernemen ligt aan beide bedrijven ten grondslag. Ze hebben beiden een imposante trackrecord bij klanten en – en dat is opvallend – beide bedrijven zetten het afgelopen decennium een rits eigen formules succesvol in de markt. Uit hun koker o.a. ETQ schoenen, The Urban Woods vastgoed, en onlangs vernieuwde TOV Essentials sieraden.

Succesmachine
Rob Abbringh zegt over de overname; “Het motto: practice what you preach zit ons in het bloed en maakt onze bureaus uniek. Als ondernemers zijn we door de wol geverfd. We lullen niet, we poetsen. Inmiddels is ons team een geoliede succesmachine” . Hun eigen merken zijn paradepaardjes, “maar,” zegt Abbringh stellig, “voor klanten doen we hetzelfde, kijk bijvoorbeeld naar onze klant Wovar. Doen we natuurlijk samen, maar het toont de power van e-commerce als spits van hyper-groei.” Uit onderzoek is gebleken dat Wovar de afgelopen 2 jaar groeide van 8 naar ruim 17 miljoen omzet.

Onderscheidende aanpak
De twee bedrijven vormen een hub van groeiversnellers voor die bedrijven waar e-commerce de core business is. De aanpak: eerst een sterke fundering en vervolgens vooruitgang. Klanten gedijen door directe toegang tot een netwerk van de meest relevante marketing en e-commerce experts, waaronder Dion Paapst en Mathijs Kok. Daarnaast staan de uitvoerende teams ter beschikking. Samen beloven ze klanten meer rendement. Maar: “we beloven ook dat de klant zelf flink aan de bak moet, we doen het samen.”

Toekomst
050media en WindroseHQ zullen als twin towers opereren: 2 afzonderlijke identiteiten die nauw samenwerken, met ervaren CEO Rob Abbringh aan de leiding. De ambitie is helder “de grootste accelerator van het Noorden zijn”. Maar, zo zegt Abbringh “misschien zijn we dat al wel”.

Is jullie bedrijf geschikt?

Bij Windrose zijn we selectief. Voor elke partner hebben wij een lange en intensieve samenwerking voor ogen. We doen het samen en moeten samen aan de bak. Denk jij dat jullie bedrijf geschikt is voor een samenwerking? Wij horen graag waarom!