• Home
  • Case ETQ Amsterdam

Het succesverhaal van ETQ.

In 1 jaar van 2 naar 6 miljoen omzet.

ETQ X Windrose

Ontdek het succes.

1. Shopify development

Voor ETQ hebben we een Shopify shop op maat ontwikkeld, volledig geïntegreerd met de merkidentiteit en een minimalistisch design. Deze strategie heeft de winstgevendheid naar 1500% verhoogd. Met behulp van relevante Shopify-apps en een gebruiksvriendelijk checkoutproces, hebben we een conversiepercentage van 2% bereikt.

2. Content

Door een solide basis van kwalitatieve productbeelden, foto’s en video’s te creëren en alle productinformatie te integreren in een omnichannel strategie, hebben we de winstgevendheid naar 1500% verhoogd. De consistente stijl over alle kanalen heeft geleid tot een aanzienlijke toename in sessies (+100%) en direct verkeer (+71%)

3. Klaviyo e-mailmarketing

We hebben in Klaviyo sterke automatiseringen opgezet en gerichte e-mailcampagnes ontwikkeld volgens een marketingkalender. In 4 maanden tijd heeft dit het aandeel terugkerende klanten en de klantwaarde verhoogd van €200 naar €240, en geleid tot aanzienlijke besparingen in marketingkosten. Dit resulteerde in een omzetstijging, waarvan €969.050,23 (37%) direct toe te schrijven is aan e-mailmarketing. Dit heeft bijgedragen aan een winstgevendheid van 1500%.

4. Social advertising

Op basis van sterke content hebben we campagnes getest op koud publiek. Deze resultaten zijn vervolgens toegepast op de gehele marketingcommunicatiestrategie. Door het budget op te schalen en internationaal uit te breiden, hebben we het social verkeer met 105% zien toenemen. Deze strategie heeft een belangrijke rol gespeeld in het verhogen van de winstgevendheid naar 1500%.

5. SEA

Met een sterke inhoudelijke feed en goede productspecificaties hebben we shopping campagnes getest en geoptimaliseerd. Door te focussen op competitieve zoektermen waarbij we niet op onze merknaam adverteren, hebben we groei in verschillende landen gerealiseerd en nieuwe klanten binnengehaald. Dit resulteerde in een conversiewaarde van €1,3 miljoen met slechts €295.000 aan kosten en een winstgevendheid van 1500%.

6. SEO

We hebben een SEO-traject gestart met kwalitatieve content en een sterk linkbuilding programma. Door data uit SEA te gebruiken, hebben we zoektermen met hoge conversies geïdentificeerd. Dit leidde tot een stijging van organisch zoekverkeer met 300%. We behaalden hiermee 201.000 klikken, 2.090.000 vertoningen en een gemiddelde click-through rate van 9,6%. Deze inspanningen droegen bij aan het verhogen van de winstgevendheid naar 1500%.

Winst verdubbelen in drie stappen.

Onze aanpak voor ETQ omvat een proces van drie stappen: data-analyse, strategieontwikkeling en voortdurende optimalisatie. Dit helpt ETQ hun omzet te verdrievoudigen en hun winstgevendheid met 1500% te verhogen.

Onze groeimethode

De stappen die we samen zetten.

Voor ETQ hebben we een op maat gemaakte groeimethode. We analyseren data en optimaliseren voortdurend. Dankzij onze doordachte strategieën en uitvoeringskracht helpen we ETQ hun omzet en winstgevendheid (+1500%) te verhogen. Ontdek onze groeimethode:

01

Analyseren

We analyseren ETQ’s prestaties, zoals klantacquisitiekosten en klantwaarde, om groeikansen en knelpunten te identificeren.

02

strategie

We creëren een maatwerkstrategie met duidelijke doelen en methoden om de gemiddelde orderwaarde te verhogen en marketinguitgaven te optimaliseren

03

Optimaliseren

We verbeteren voortdurend marketingcampagnes en processen op basis van data, inclusief SEA, SEO en social advertising, om blijvend succes te verzekeren.

01 out of 01

Veelgestelde vragen

Vind hier antwoorden op de belangrijkste vragen over de ETQ case:

Heb je nog vragen? We zijn er om je te helpen.
Neem contact met ons op

Vergelijkbare resultaten behalen?

Bij Windrose zijn we selectief. Voor elke partner hebben wij een lange en intensieve samenwerking voor ogen. We doen het samen en moeten samen aan de bak. Denk jij dat jullie bedrijf geschikt is voor een samenwerking? Wij horen graag waarom!